Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: ТЪРПЕНИЕ, ПРИЯТЕЛИ :)
subsunacs.net - Форуми > Други > Отбори > УНАКС ТИЙМ
sisira
"Здравейте!

Мисля, че за малко повече от месец можеше поне да ми напишете колко време ще се чака за оценка на кандидатурата ми unsure.gif Бих приел и няколко месеца, стига да ми беше казано, че се налага wink.gif

Ако няма интерес към кандидатурата или не съм одобрен, ми го кажете. Прегледах темата назад, видях, че други хора са чакали по месец и сметнах, че е в реда на нещата. Сигурен съм също, че сте заети, и все пак можеше да получа някакво насочващо съобщение.

Поздрави,
Андрей"


Създадох нова тема, защото, както вече добре знам в "КАНДИДАТСТВАНЕ В ОТБОРА" е забранено да се пише всичко друго, освен кандидатури.
Цитатът е от същата тема, с кандидатура от A.S.H, на 20 Aug 2013, 02:40 PM.
Преди около месец, след като ми направи впечатление, че никой не отговаря на кандидатите, беше около седмица, след като A.S.H си беше пуснал същата тази кандидатура (Тогава специално за A.S.H ми беше казано, че кандидатурата е едва от седмица...?!), и имаше още кандидатури от последния месец, на които не беше отговорено, попитах най-учтиво защо УНАКС ТИЙМ набира членове, и при появата на такива, никой не им отговаря и не им обръща внимание. Беше ми отговорено леко грубичко от членове на отбора, че е отпускарски сезон, и бях подкрепена от друг член на отбора, че все пак заради имиджът на отбора, нещата не трябва да бъдат оставяни така.
До колкото имам някакъв бегъл опит от работата ми със субтитри, ми е ясно, че за да бъдат прегледани субтитрите на двата епизода от сериала на A.S.H са нужни не повече от 3-4 часа, 2 да бъдат изгледани, и още два да бъдат проверени с 2 програми за правописни , пунктуационни и други грешки. 4 часа.

A.S.H бъди търпелив, това са все пак цели 4 часа, ръководството на отбора явно няма как да ги отдели, макар, че явно се нуждае от членове, щом и във файлове със субтитри има обява, че Унакс Тийм набира членове. Все пак да се надяваме, че тази година някой ще ти обърне внимание, ако пък не, догодина, Нова година-нов късмет!

Предполагам, че ще си навлеча доста омраза от членовете на отбора, с това което написах, като съдя по малкото ми допир с тях до момента, но няма значение, аз обичам да пиша това което мисля, а всеки сам може да прецени дали съм права в това, което казвам, или не. Нямам лично отношение към никого от тях.
Просто чета темите.
Pandora
Да, колкото и да е странно, ако ти самият имаш свободно време, не можем да отделим не четири часа, а дори един. По тази причина и аз самата се оттеглям от контролния екип на отбора с надеждата на мое място да влезе някой с по-големи възможности да помага на отбора, като се надявам до края на тази седмица да успея да прегледам Аш.
Amon Ra
Аз лично съм много търпелив човек и затова си трая и чакам, само дето започвам вече да се замислям дали само заради липсата на време не ни проверяват кандидатурите? Затова съм солидарен с колегата A.S.H. Може да нямат време за проверка на един суб, но не вярвам да нямат 1 минута време за написване и изпращане на ЛС до съответния кандидат.
Bad_Nick
Не бях се заглеждал скоро в датите на постовете с кандидатури. Опасявам се, че констатациите на sisira са верни и това е повод КЕ да преосмисли доста неща в организацията на отбора. Забавянето на отговори по кандидатурите, наравно с пълната липса на проверки при превод, са в пълен разрез с първоначалните идеи, които заложихме при основаването на отбора.
Притеснява ме също и факта, че някои хора, заети с управлението на отбора, мислят основно колко повече гледани сериала/филми да поемат, вместо да отделят подобаващо време на новите преводачи. Да ви напомням ли, че новите преводачи са бъдещето, а ние сме в най-добрия случай настоящето, да не кажа миналото. И не е нужно първосигнално да си подаваш оставката от УС, вместо да се замислиш доколко са правдиви думите на хората, които са на друго мнение, различно от твоето.
От доста време отборът е потънал в рутина и сиво ежедневие. Липсват нови идеи, няма промени, форума на отбора е кух като лански орех. А това е най-сигурният път към забвението.
Колеги, не целя създаване на безмислени дискусии. Помислете върху думите ми.
Pandora
Bad_Nick, аз пък не мисля, че е нужно да правиш констатации, без да си наясно. Това че смятам да напусна КЕ, съм го споменала отдавна пред някои колеги. Сега просто го обявих официално, като свършен факт. Не съм нито първата, нито последната. А Сисира не пише за първи път, ако беше избухване спрямо нея, първо че щеше да си проличи (точно ти ме знаеш как паля) и второ, щях да избухна още първия път. Както видя, аз се съгласих с нея. Просто отстъпвам на по-свежа кръв.
„Притеснява ме също и факта, че някои хора, заети с управлението на отбора, мислят основно колко повече гледани сериала/филми да поемат.“ Поредното безпочвено твърдение, ако контролният екип има общо пет превода през последния месец, пак ще се учудя.
Но съм съгласна с това, че са нужни промени и според мен ще ги има.
peterx
sisira отново е права, с изключение на едно - проверка на нов кандидат не се прави за 3-4 часа.
Едно на ръка е гледането на филма и техническата проверка, но освен това субтитрите се изчитат за правописни, пунктуационни, граматически и пр. грешки, които невинаги се хващат при гледането. Следва групиране на различните грешки по вид и извеждането на препоръки към преводача за всички грешки, които допуска. Тази последна част отнема повече време. Разбира се, необходима е и дискусия в КЕ за това в коя група да попадне кандидатът. Ако е във "В", трябва да му бъде определен и наставник, който да работи с него...
Така че процедурата не е чак толкова кратка smile.gif.
Но задължително кандидатът следва да бъде информиран за всяка стъпка и това да личи в темата.
Говорено е с колегите от КЕ и смятам, че ще бъдат взети мерки.
Мисля, че всички тук сме радетели за една добра идея и това е, което ни води напред smile.gif
Phoenix
Какво да кажа... Основателна критика е това. Bad Nick в случая е един от основателите, за да е запознат с идеите в началото. Една от тях беше да привлечем перспективни хора с бъдеще. Тези хора в средносрочен план трябваше на ротационен принцип да минат през КЕ, за да натрупат организационен опит и т.н. Тогава за кратко време набрахме значителен брой добри преводачи, на които сега ми е драго да гледам преводите; някои от тях заслужиха да бъдат и модератори. Не успявахме да смогнем да проверяваме многото кандидатури, тъй като държим на качеството и обективната проверка, а в последно време нещата са се вкочанили като арктически лед. Може 3-4 часа да не са достатъчни, но няколко дни са предостатъчни. На мен ми направи много тъжно впечатление, че сигнализирах на два пъти за два случая на израстване на преводачи и потенциално "промотиране", както и за няколко случаи на нередности, а не бяха взети никакви, абсолютно никакви мерки. Това говори само по себи си. Мисля, че сегашният КЕ во главе с лидера, който иначе е мой уважаван приятел, трябва да се събуди и направи актуален разбор на нещата, и ако трябва да промени нещата в организацията. Вярвам във вас, и че това, което казва Петър, ще се случи. Ако трябва и хората от група А можем да ви помагаме епизодично в такива моменти. Има още много неща, които биха могли да се направят, за да се динамизират нещата. Все пак хората са пуснали кандидатура и очакват с притеснение някакъв отговор, а бил той и отлагащ на ЛС, но не и пас. Трябват действия, а не само прекрасни лозунги. Приемете го като положителна критика. smile.gif
sisira
A.S.H поздравявам те за приемането ти в отбора, пожелавам ти успех и, както се казва, на добър път!
Радвам се за теб! smile.gifsmile.gif
A.S.H
Цитат(sisira @ 30 Sep 2013, 12:57 AM) *
A.S.H поздравявам те за приемането ти в отбора, пожелавам ти успех и, както се казва, на добър път!
Радвам се за теб! smile.gifsmile.gif



Благодаря ти!

Аз също много се радвам smile.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.