The Northman (2022)




Изтеглени: 8267 пъти

Тони : 5

Fiendo : 5

hondacrx : 5

didohakera : 5

kikatay : 3

Ditta : 5

Miraki : 3

miromiv : 5

Съдържание на архива със субтитри

Трейлър

Коментари

kikatay
13.05.2022г. 20:58

От време на време преводача си съчинва,не интерпретира,а си съчинва което е недопустимо.

Zalmorxis
13.05.2022г. 22:13

Здравейте! Никъде не съм си съчинявал, а просто съм направил пояснения. Запознат съм със световната историята и по тази причина съм пояснил някои дадености умишлено прикрити. Недопустимо е венетската земя да се нарича Рус "Киевска Рус", а "Киевска Рус" с по-старо име Рус - Киев. Пояснил съм също за портите на Хел, които са Нифлхайм, за Драугр - призрака или дракона, за Оркней, който се намира Оркнейски и Шетландски острови. Пояснил за Скол - вълкът. За Фрейр познат още с името Ингви като богът на плодородието - плодът. И н.т. За арите "с екзоним траки" властвали в Константинопол до 7 век. За варягите от Швеци Упсала, и за нурите предци на руснаците от Киевска Рус.

Zalmorxis
13.05.2022г. 22:17

Извинявам се, неури. confused

Miraki
13.05.2022г. 23:29

Доста нескопосан опит да избегнеш - неизбежното.
Твоите бледчини за историята, МортлаКомбат са толкова нелепи, колкото и съществуването ти. Което си личи и в преводите ти.
Толкоз по тоз въпрос, професоре!
Отново се Осра!

Zalmorxis
14.05.2022г. 00:14

Господине или госпожо, продължавате да ми досаждате и да ме обвинявате в това, което не съм. Учтиво ви моля, да не ми досаждате и, когато не ме познавате да се обръщате към мен с учтива форма, както се обръщам аз към Вас. Господин МорталКомбат нито го познавам, нито желая да го познавам. Както не познавам много от Вас. Предупредиха ме за Вас, и се надявам, че това, което чух, да е грешно разяснено.

Надявам се господа администраторите да вземат мерки за грозните думи, които някои господа употребяват в речника си! Благодаря.

kikatay
14.05.2022г. 08:40

Пояснения се правят след като свърши филма,това първо,второ вашите пояснения са си ваши съжедия,а не факти.

Zalmorxis
14.05.2022г. 11:44

Здравейте! Можете да проверите всичко. Да прочетете също старите автори, а там си пише всичко. Не мисля, че е правилно поясненията да се правят, след заблуждението. Исторически филмът е некоректен, покъртително изопачен по пиеса на Уилям Шекспир писана шестнадесети век. В крайна сметка, господине Вие разбрахте ли коя кралица управлява Оркней Шотландия с майка Олга през десети век?

Zalmorxis
14.05.2022г. 12:55

Първата ми най-голяма грешка беше, че си позволих да изпиша "славянка"! В началото на десети век в земите на днешна Полша е нямало славяни, а венети, които са наследници на илирите. Факт е, че е имало склавени населявали Малка Скития или Добруджа. Знае се добре, кое могъщо племе е било едноличен владетел по тези земи с по-старо име. В началото на десети век е нямало викинги, а варяги. Факт е, че до варягите са живеели венетите, а до тях в Рус "Киевска Рус" неурите, познати още като навари. До тях, антите, сарматите, аланите, плюс малко по-късно древните блгари. Вижте печата на цар Калоян за правилно изписване на блгари или бльгари.

Исторически факт е, че термина СЛАВЯНИ, се налага седемнадесети, осемнадесети век. Също с термина ВИЗАНТИЙСКА ИМПЕРИЯ.

Моля, посочете ми стар автор, който да твърди, че ВИКИНГИ са държали СЛАВЯНИ за роби в началото на десети век!

Срамота е в двадесети и първи век, да заблуждаваме собственият си народ със западна пропаганда. Не, благ

Miraki
14.05.2022г. 14:24

Колко още ще се унижаваш, преди да се представиш кой си?
Признай си, аз съм онова лудо копеле, Мораталаааа! Изрод и половина, но искам да съм човек, обаче не ми се получава! thumbsdown thumbsdown thumbsdown

Zalmorxis
14.05.2022г. 14:51

Културата ви е покъртителна, господине! Няма какво друго да добавя. :(

kikatay
15.05.2022г. 22:50

Същия изрод мортала,хвани и си сложи въжето леке недоклатено.Деба и субтерориста шлякан.

Zalmorxis
16.05.2022г. 15:53

Бъркате ме с някого друг! Когато фактите говорят, опонентите псуват както майка и баща са ги учили на култура. Благодаря за благите думи, да ви се връщат! thumbsup

kikatay
16.05.2022г. 17:29

Морталче хайде стига вече,уморени сме от твоята шизофрения,или си пий хапчетата или се хвърли от по-височко.Повече няма да те храня с постове всики сме на ясно с какво се храниш...Умри гнидо!