Цитат(goshob @ 23 Oct 2006, 02:29 PM)
Здравейте,
Извинете ме, но май започваме да се отплесваме или с други думи казано, започваме да правим от мухата слон. Човекът си каза мнението, сбърка правописа на една дума и всички скочихте отгоре му, сякаш от това зависи сътбата на Света...
Всичко, което си написал е вярно. Тук обаче проблема е в проявата на двоен стандарт. Много често иначе уважавания от мен за труда си Сиско изпада в ненужни и дребнави спорове за някоя и друга запетайка и буквичка по преводите на хората. Ма като казвам - дребнави - разбирай ДРЕБНАВИ!!!! Още по-лошо е, че винаги построява постовете си като тиради, съдържащи тон на човек , който се опитва да наложи мнението си на всяка цена и изказвайки се като последна инстанция. Не лиспват и разни термини, възпитанието ми не би позволило да ги цитирам тук, към хора, изказали различно от неговото мнение. Ако се разровиш по темите, ще видиш реплики от сорта - вижте колко е часа, аз досега работя за вас и никой ******* да не е каже после еди-какво си. Общо взето получава се като в притчата за кравата, дето дала мляко, а после бутнала менчето и разляла благинката. И когато спора е за някоя правописна грешка - както и да е. Но когато спора е за това как се превежда 1 израз (при условие, че има вариант да се преведе по два начина, значещи еднакви неща, но все пак внасящи нюанс), тогава САМО преводача има право да избере един или друг вариант за превод. Ако не ви харесва неговия СТИЛ НА ПРЕВОД - ми не теглете неговите буквички и воала!!!
Е, хората са различни..... И в това е чара на този свят. Аз съм приел, че Сиско е такъв тип човек (той самия си е написал, че е "критикар"). Всъщност - имам съучник, който е известен с прякора си "дървения философ" - винаги се заяжда на дребно, винаги е компетентен дори и когато не знае за какво се говори, винаги се изказва с тежестта на съдник, на каквато длъжност никой не го е назначавал. Е , към него има два типа отношение - едните само чакат да сбърка малко, за да му натрият муцунката, другите просто не говорят с него и го съжаляват. Те смятат, че е доста самотен човек (което си е вярно) и това е един от начините да разтоварва напрежението. Е, има и една друга група, дето му хвърли един бой един път, ма як бой...ма, за тях няма да говорим, нали?
Истината е, че тук всички трябва да си помагаме и взаимно да се уважаваме. Аз например, ако помоля за линк за нещо и някой ми го даде, няма да отреагирам така , цитирам :
"Братле, нямам регистрации във всеки бг тракър. То в тая държава кой не е видял по-читав нет, той не е направил тракър - пълна простотия. Всичката ни такава, мискинлък - като кабеларките из страната. 500-600 телевизии... "
защото съм позитивен човек, обичам да помагам на хората, обичам ведрите и позитивните люде и защото не смятам, че все ние българите сме най-некадърните във всичко. Бих благодарил на човека за труда му и ако наистина искам да си сваля нещо , ще се регистрирам в тракера, вместо да си го изкарвам на целия свят.
Казах ли, че хората са различни???? Защото ако не бяха, трябваше в поста си да ти направя груба забележка, че думата е съДДба, а не сътба (както си я написал ти). Но това няма значение - една буквичка е само. Предпочитам да се усмихнеш, ще го направиш ли за мен, goshob???
За това - хайде всички да положим усилия повече да се усмихваме , да бъдем позитивни и добрички. Защото е лесно да си заядлив, дребнав и винаги критичен. Даже понякога е и полезно. Дааа, лесно е...Но не е красиво....