Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Sailor Moon - превод
subsunacs.net - Форуми > Анимационни филми и аниме > Субтитри
Страници: 1, 2
waterflame96_2
.
Usagi
Днес видях, че някой си luff е качвал серии с моите субтитри във vbox. В това няма нищо лошо, стига да не беше изрязал кадрите в които се казва, че субтитрите са мои. Наистина моля всички мои субтитри да не се качват никъде, освен с мое съгласие и да не се реже името ми. Малко или много аз влагам труд в този превод и ако видя отново такова нещо, ще прекратя превода. Не смятам, че такова отношение е честно и се надявам да не се повтаря.
vegeta
Подкрепям те напълно.Това е огромен труд и заслужава признание.
waterflame96_2
Айде пишете нещо де!Въпроси,критики...?
О,btw...Usagi няма да я има събота и неделя,което означава,че през този уийкенд няма да превежда.
Едит:Нали от 15-ти сме на училище и превода й малко ще се позабави(най-вероятно по 3 епизода на седмица).С най-голямо желание ви приканвам да се сърдите на училището и тази година не учителите да протестират,а ние-учениците! biggrin.gif
FaShIoN_KoTii
Ем критики незнам някой да има то субтитрите за сериалчето са направени перфектно. Тя Usagi трябва да се е върнала вече и се надявам да почне пак да превежда(просто тиа 5 дена едвам издържах без превода знам че съм малко голяма но ми е интересно особено като разбрах че тая Хикаро ли там ква беше е момиче biggrin.gif ) То тиа Нептун и Уран май си падат малко лесбита,а? laugh1.gif
Usagi
Върнах се и тази вечер ще кача до 6 еп. Съжалявам за забавянето.
waterflame96_2
Цитат(FaShIoN_KoTii @ 8 Sep 2008, 03:33 PM) *
Ем критики незнам някой да има то субтитрите за сериалчето са направени перфектно. Тя Usagi трябва да се е върнала вече и се надявам да почне пак да превежда(просто тиа 5 дена едвам издържах без превода знам че съм малко голяма но ми е интересно особено като разбрах че тая Хикаро ли там ква беше е момиче biggrin.gif ) То тиа Нептун и Уран май си падат малко лесбита,а? laugh1.gif

Еми(може да е малко спойлерче за тебе)те Нептун и Уран са ХАРУКА(не Хикаро) и Мичуру и са си лезбийки така че...
FaShIoN_KoTii
Цитат(waterflame96_2 @ 9 Sep 2008, 06:15 PM) *
Еми(може да е малко спойлерче за тебе)те Нептун и Уран са ХАРУКА(не Хикаро) и Мичуру и са си лезбийки така че...
Е да но според мен щеше да е много по-добре ако бяха направили Харука момче щяха да са по-сладка двойка със Мичуру.Но и така филмчето си е супер.
Usagi
Давид и аз да те поправя - Мичиру( не Мичуру) tongue.gif
waterflame96_2
Eеее! Рали...къде отиде?И на скайп те няма - никъде!Да знаеш 1е ми е много скучно като не си пишем!
waterflame96_2
Айде аз обявявам конкурс...за тва къде на майната си ще отиде темата...Нещо наистина никой нищо не пише.А аз инфо за субовете няма щото с Рали не съм си писал сигурно 2-3 седмици...За последен път като си писахме тя каза че нещо се запънала на 1 епизод,пък сега не знам.Тя горката нали е 7-ми клас та сега има изпити,матури,още куп неща + тва че трябва усилено да учи и...А аз съм си добре в 6-ти клас laugh1.gif laugh1.gif laugh1.gif О,да...аз съм 6-ти клас...забравил съм да спомена,но въпреки това съм доста умен за годините ми....Оф нещо много се отнесох в небесата...Та айде някой тука да пише да пита...
nikita91
Много ти благодаря ,за превода на Анимето на мен ми е любимо и мнг се радвам ,че има и др хора на които им харесва wink.gif

~WILD_CAT~!
nikita91
Искам само да попитам за 3 част и 4 има ли субтитри на български не , че англ не се разбират ама все пак ?

~WILD_CAT~?
FaShIoN_KoTii
xaxa waterflame и аз съм си добре в 10 клас а и мен не ме хванаха матурите и не ни карат толкова да учим и всичко си е супер laugh1.gif .Се пак на Рали пожелавам успех в училище и на маутурите и дано pak се сети да превевде нещo smile.gif
waterflame96_2
Ъ-ъ-ъ...Никитата(Nikita91)...Ало! Първо че не се казва "част", а сезон и второ - не,няма.Ако си забелязал/а субтитрите се правят редовно (напоследък не много редовно,но горката няма вина за това) и още се в процес на превод.Аз същевременно правя оригинален тайминг за 5 сезон, понеже няма субтитри с тайминг НИКЪДЕ из нета и така. Напоследък и аз малко съм в застой, но съм сигурен, че скоро време като ни свършат входните нива с Рали(за нея не знам дали вече са свършили защото не сме имали възможност да си говорим), ще започнем с пълна скорост! И Nikita...да не си помислил че ти се карам... хехе... laugh1.gif Просто малко съм си свикнал само аз да си знам за какво говоря и кое какво е що е и все си мисля че всеки ми е длъжен да знае това което и аз...(което понякога ми създава проблеми, но това вече е много различна тема...) А сега да кажа на Ели, че ще й пиша на ЛС, че искам нещо да я питам.
Usagi
Съжалявам страшно много, че така се получава но просто нямам никакво време в момента. Страшно много уроци и куп други възпрепядстват превода ми. Не знам кога, но определено ще продължа да превеждам. Просто за сега...
nikita91
laugh1.gif ok мерси все пак де smile.gif smile.gif

~WILD_CAT~!
nikita91
Значи ти сега си 10 клас laugh1.gif Споко в 12 има матури , ако не ги махнат до тогава де tongue.gif Дано ,че догодина не ми се държи wink.gif

~WILD_CAT~!
waterflame96_2
С Ралиту си писахме и разбарх защо няма време. Баба й е починала. sad.gif Разбирате, че когато такова нещо се случи на човек надали ще му се прииска да превежда... Освен това си има и малко лични проблеми и... Та като отмине всичко тва пак ще се започне превод. Тя си си е обещала, че ще преведе цялото аниме и няма да се отказва за нищо на света. laugh1.gif Просто търпение ви трябва...а може и малко съболезнование. Аз вече изказах моето.
FaShIoN_KoTii
Е тва найстина е много гадно и аз изказвам мойте съболезнования.Дано всичко се оправи по-бързо. smile.gif
FaShIoN_KoTii
Хора какво става защо всички млънкахте,някой знае ли нещо за Usagi кога да очакваме превода отново(просто прекъсна на мн.интересна серия).Разбирам че тя има проблеми но някой знае ли нещо повече.Моля ви пишете. unsure.gif
Usagi
Щукна ми да пиша посред нощ smile.gif . Превода се възобновява от следващата седмица. smile.gif Благодаря ви, че проявихте разбиране.
Usagi
Ама сте и вие. Аз тъкмо се завърнах и вие се покрихте... sad.gif
naruto
Някакво развитие с епизодите със bg styled subs?
Usagi
Ами аз говорих там със "KAA" и едва ли ще успее да качи всички епизоди на анимето с такова качество. И просто се отказах да ги правя, защото не ми дава надежди да качва и други сезони и просто няма смисъл.
FaShIoN_KoTii
Рали кво става кога мислиш да пускаш субтитрите пак се пак стана един месец.Не мислиш ли че е малко множко tongue.gif
FaShIoN_KoTii
май сте зарязали тая тема,а?Все ако някой се сети да погледне да драсне ако знае кво става със субтитрите.Чао че съм на учили6те laugh1.gif
waterflame96_2
Ами... не е множко поради хилядите причини за бавене... едно, че наистина СС е доста тъпичък и скучен сезон та тя от една седмица не може да пребори 100 реплики на един отчайважно скучен епизод... освен това пък и наскоро имаше малко "промени" около нея и другото, че и за училище мисли, а пък и е тръгнала 100 000 други анимета да превежда, ДВДРип-ове да прави и какви ли не щуротии са и на главата. Превода няма да спре и ще БЪДЕ завършен. Сега не ми се вярва толкова да нямате понятие от английски да си гледате вградените субтитри... Щом толкова ви е мерак... Ама пак казвам СС е доста скучен сезон. Исакм само да спомена, че с Ралито правим ДВДРип на всички сезони с ултра перфектно качество и като завърши превода ще направим стайлд субс и ще качим всички епизоди някъде. Тъй че чакайте доста изненади!
П.П. Честит св.Валентин на всички!
dadooo
Много се радвам, че има хора като вас! Искрено ви благодаря за предоставените субтитри и се надявам, че ще има и на сезон 5 (SS)

Гледах го още от 1-ви клас по RTL 2 и много му се радвах, едно от любимите ми анимета, според мен сезон 3 и 5 са най-хубави smile.gif
dadooo
Цитат(waterflame96_2 @ 14 Feb 2009, 01:04 PM) *
Исакм само да спомена, че с Ралито правим ДВДРип на всички сезони с ултра перфектно качество и като завърши превода ще направим стайлд субс и ще качим всички епизоди някъде. Тъй че чакайте доста изненади!

С английско аудио ли са?
Usagi
Разбира се, че не са с английско аудио - от него на човек може да му се доповръща. Оригинални двд- та с японско аудио. Проекта малко се бави, но ще се справим.
waterflame96_2
Цитат(Usagi @ 3 May 2009, 08:56 PM) *
Разбира се, че не са с английско аудио - от него на човек може да му се доповръща. Оригинални двд- та с японско аудио. Проекта малко се бави, но ще се справим.

Според днешния разговор, ТИ ще се справиш. А епизодите за АБСОЛЮТНО нищо на света няма да са с английско аудио! Пък и за хората, дето знаят английски и гледат с тия субтитри... става обърквация, понеже английските реплики най-често са коренно различни от оригинала.
dadooo
Пък и за хората, дето знаят английски и гледат с тия субтитри... става обърквация, понеже английските реплики най-често са коренно различни от оригинала.

Прав си тук, но аз нямам проблеми.

Аз лично не харесвам да ми говорят на японски затова питам, много ме боли главата от тези японки крясъци. dry.gif
waterflame96_2
Цитат(dadooo @ 4 May 2009, 12:03 AM) *
Пък и за хората, дето знаят английски и гледат с тия субтитри... става обърквация, понеже английските реплики най-често са коренно различни от оригинала.

Прав си тук, но аз нямам проблеми.

Аз лично не харесвам да ми говорят на японски затова питам, много ме боли главата от тези японки крясъци. dry.gif

Оооо, те са най-доброто в анимето според мене! Я си представи с тоя калпав английски дублащ на DIC да озвучат 196 епизод, или пък 45(или 46... абе тоя дето Усаги победи Кралица Металия) какви пищенета ще извадят. При тях Металия като я победиха и извика, то беше един такъв вик, все едно... да не казвам... А 196 еп. ако го имаше озвучен, сигурно писъка щеше да е едно... "Oh... like... noooo dry.gif ". Сещаш се тяхното... едно такова мързеливо и престорено.. Няма значение. Пък и японските реплики имат повече смисъл от английските.
А щом няма да са на английски.... няма да теглиш, а?
П.П. Само да отбележа, че при английските са рязани поне 6 минути от всеки епизод, така че...
dadooo
Цитат(waterflame96_2 @ 4 May 2009, 10:50 AM) *
А щом няма да са на английски.... няма да теглиш, а?

Ами аз изгледах филмите на японски, така че не е изключено.

Цитат(waterflame96_2 @ 4 May 2009, 10:50 AM) *
П.П. Само да отбележа, че при английските са рязани поне 6 минути от всеки епизод, така че...

Ако беше така, нямаше как да гледам анимето на английски със субтитрите за японките серии.
naruto
Мда има го тоя проблем но обикновено става дума за тв-рип.
Това дето го излъчват по телевизията често му се слага цензура. За това и разликата при тв-рип и двд-рип.
Разбира се има го и момента с Director`s Cut версиите където са включени изрязани сцени.
По назад в темата бях дал линк за някой от филмите. Единият рип е от R2 като са му е добавени титрите и аудиото от R1.
Логично разлика във времетраенето няма. Може да има цензура в самият дублаж.
Всъщност често разликата е в качеството. Американците понякога компресират двд-то
за да сместят дублажа или премахват разни екстри...
Но при всички положения оригиналното аудио е задължително!
waterflame96_2
Цитат(naruto @ 6 May 2009, 01:45 AM) *
Мда има го тоя проблем но обикновено става дума за тв-рип.
Това дето го излъчват по телевизията често му се слага цензура. За това и разликата при тв-рип и двд-рип.
Разбира се има го и момента с Director`s Cut версиите където са включени изрязани сцени.
По назад в темата бях дал линк за някой от филмите. Единият рип е от R2 като са му е добавени титрите и аудиото от R1.
Логично разлика във времетраенето няма. Може да има цензура в самият дублаж.
Всъщност често разликата е в качеството. Американците понякога компресират двд-то
за да сместят дублажа или премахват разни екстри...
Но при всички положения оригиналното аудио е задължително!

И аз гледах някъде едни американски двд-та с надпис "Uncut Version" и си мисля, че е по-неизрязана версия на изрязаната версия... като ги знам какви са... А пък засега Ралито няма как да сложи английско аудио, въпреки че съм сигурен, че ако и се прииска няма да се откаже от идеята докато не го постигне, понеже двд-тата дето има имат 2 аудиота: японско и руско. Надали на някой му се слуша тоя гаден дублаж така че...
Usagi
Епизодите на Сейлър Мун Класик и Романс на английски нямат uncut версии. Uncut са само Спер и СуперС, а Старс никога не е бил дублиран на английски.
ailas
Цитат(Usagi @ 21 May 2009, 12:26 PM) *
Епизодите на Сейлър Мун Класик и Романс на английски нямат uncut версии. Uncut са само Спер и СуперС, а Старс никога не е бил дублиран на английски.

ИСКАМ САМО ДА КАЖА ЧЕ САМ МНОГО БЛАГОДАРНА ЗА ПРЕВОДА ОБОЖАВАМ ТОВА АНИМЕ С НЕГО ИЗРАСНАХ ТАКА ДА СЕ КАЖЕ И ВАПРЕКИ ЧЕ БЕШЕ НА НЕМСКИ ГО ГЛЕДАХ С УДОВОЛСТВИЕ С НЕТАРПЕНИЕ ЧАКАМ СЛЕДВАЩТИТЕ ЕПИЗОДИ biggrin.gif good.gif grin.gif thanks.gif thanks.gif thanks.gif
ailas
Мога ли да знам кога се очакват нови епизоди .Вече стигам края на тези и ми е интересно кога ще има нови.Не че препирам сигурно и ти си имаш личен живот и други занимания,но чакането е ужасно и ако има поне някаква надежда за скорошни серий би било чудесно.Благодаря предварително. smile.gif
denitoo_92
pls някой ще ми каже ли от къде мога да изтегля епизодите на sailor moon (поне тези които сте превели) мнооооого ви моляааа sad.gif pls pls plsss (мерси предварително)
ImMoRtAl_vAmPiRe
Хора,кажете откаде да тегля.... dry.gif (смисал самото аниме... ) плс [color="#9932CC"][/color]
ailas
опитай в замунда аз поне от там го изтеглих
naruto
Някой ако има интерес от КАА изкараха и 39 еп.
http://animeobsession.net/index.php?page=t...744503e9a68d09a
http://www.sendspace.com/file/ptsnw0
Usagi
Скоро започвам да изкарвам и аз rock.gif
vegeta
кога нови суб??????????????????????????????????????????????????????????????????
waterflame96_2
w0w
Тотално е забравена тая тема... Вече почнахме ДВДРип релийзите.
Проверявайте в Замунда за нови.
Sailor Moon C 1-4
Sailor Moon C 5-8
Sailor Moon C 9-12
Sailor Moon C 13-16
Sailor Moon C 17-20
iordanka_h.s
Съжелявам, че връщам тема, в която не е писано от мнооого време, но просто ми е любопитно дали ще се преведат последните епизоди на анимето rolleyes.gif Доколкото видях са преведени до 16 епизод на 4 сезон и затова питам. Надявам се да не ми се карате, че връщам темата, но любопитство - какво да се прави? smile.gif
Това е "lo-fi" версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.